Werken bij VCN in Leek

Ons internationale bedrijf opereert in het topsegment van de metaalindustrie. Met een team van meer dan 80 mensen verspanen wij metalen voor iedere denkbare toepassing.
Groepsfoto VCN
VCN groot onderhoud

Onze metaaldraaierij

Wij zijn specialist in het verspanen van hoogwaardige metalen. Metaal verspanen in de metaalbewerkingsindustrie is precisiewerk waarbij er tot op de millimeter nauwkeurig gewerkt moet worden. Kijk eens op de pagina ‘metaaldraaierij’ voor meer informatie over metaal verspanen.

Divers team

Ons diverse team bestaat onder andere uit onderhoudsmonteurs, programmeurs, tekenaars, machine-instellers, kwaliteitsmedewerkers en CNC-verspaners. In een informele werksfeer werkt iedereen met elkaar samen vanuit alle lagen van het bedrijf en met de nieuwste technieken binnen de metaalindustrie.

Ons machinepark

Ons machinepark bestaat uit meerdere productielijnen met kort- en langdraai CNC-machines uit Duitsland en Zwitserland. Dit zijn de meest nauwkeurige machines in de branche. Het voordeel van een CNC-machine is dat bijna het volledige verspaningsproces, van het ontwerp tot het halffabricaat of eindproduct, geautomatiseerd kan worden.

Aanvraag

De tekenaar gaat aan de slag met een specifieke productietekening op basis van de specificaties van de klant. Daarna gaat de werkvoorbereiding aan de slag met deze tekeningen.

Productie

Voor de productie maken de programmeurs de CNC-programma’s op CAD/CAM-ontwerpstations. Aan de hand van dat programma stelt de machine-insteller de machine in en daarna geeft de kwaliteitsmedewerker de machine vrij voor productie. Tijdens het productieproces bedienen de operators de machines.

Reiniging

Tijdens het productieproces worden er snijvloeistoffen gebruikt. Deze worden door een gerobotiseerde wasstraat gereinigd voor verdere verwerking.

Nabehandeling

Na de productie en reiniging, kunnen wij oppervlaktebehandelingen en nabewerkingen verzorgen.

Kwaliteitscontrole

De kwaliteitsmedewerkers doen een kwaliteitscontrole in de geconditioneerde meetkamer. Dit wordt handmatig gedaan en met ultramoderne computergestuurde apparatuur. Daarna worden de producten gesorteerd op rollerbanen voor de eindcontrole. Als alles is gecontroleerd, worden de producten vrijgegeven aan het magazijn om verpakt en opgeslagen te worden.

Assemblage

We hebben een eigen afdeling voor de assemblage van producten. Zo kunnen we de producten voorzien van o-ringen, paspennen en eventuele identificatie en traceability.
VCN kantoor

Doorgroeimogelijkheden

Ga je aan het werk bij VCN, dan kom je terecht in een financieel gezond bedrijf wat voor jou zekerheid biedt dat er iedere maand weer loon op je rekening staat. Daarnaast is VCN een bedrijf met een lange termijnvisie wat zorgt voor constante groei en ontwikkeling. Hierdoor kun jij de mogelijkheid krijgen om door te groeien binnen het bedrijf.

Veiligheid en gezelligheid

VCN valt onder de CAO Metaal en Techniek. Hierin staan alle afspraken over loon, werktijden, toeslagen, vakantie en pensioen. Dit heeft voordelen voor jou als werknemer, omdat je dan meer rechten en bescherming hebt van de wet. Over personeelsuitjes wordt in de CAO niets gezegd, maar daar zijn we wel goed in! Om het jaar organiseert onze actieve personeelsvereniging uitjes naar een grote stad. Zo zijn we al eens naar Zandvoort, Amsterdam en zelfs Parijs geweest met het hele bedrijf.
VCN magazijn

Interne opleiding

Het nauwkeurig maken van draaidelen is een ingewikkeld proces. Iemand die van school komt, heeft vaak nog extra opleiding nodig om aan de slag te gaan als operator of programmeur. Daarom zorgen wij voor opleiding en eventuele omscholing.